KWALITEIT

BO’VIE biedt sjaals in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Wilt u uw klanten blij maken met trendy kwaliteitssjaals, dan kunt u rekenen op BO’VIE. Zaakvoerster Kristien heeft een oog voor mode en kwaliteit. Ze selecteert stoffen en materialen met zorg.

CASHMERE

Cashmere is een luxe en zachte wolsoort die afkomstig is van de Kashmir-geit. De naam “cashmere” is afgeleid van de regio Kashmir in India, Pakistan en China, waar de oorspronkelijke geitenrassen vandaan komen. De wol van deze geiten is uitzonderlijk fijn, ongelooflijk zacht en flexibel. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren.

WOL

Wol  is een natuurlijk materiaal, afkomstig van het afgeschoren haar van viervoeters zoals geiten, konijnen en schapen. Merino is bv. een schapenras dat bekend staat om zijn fijne merinowol.  Datzelfde ras levert ook cool wool, gemaakt van korte en kroezelige vezels. Het eindproduct is een heel lichte wolsoort die je ook buiten de winter kan dragen. De kwaliteit van de wol hangt af van factoren zoals ras, scheermethode, gezondheid, voeding, leeftijd en klimaat. Wol is over het algemeen:

– warm
– isolerend
– zacht
– kreukvrij
– zelfreinigend

Onze tips voor onderhoud

Om uw klanten zo lang mogelijk van wollen sjaals te laten genieten, geeft u ze best de volgende onderhoudstips mee:

– reinigen door handwas (weinig wasmiddel en veel spoelen) 
– of in een vochtige ruimte hangen, zodat de stofdeeltjes loskomen   
– nooit uitwringen, maar drogen door voorzichtig uit te knijpen
– onder een vochtige doek strijken op lage temperatuur
– niet bleken

VISCOSE

Viscose of rayon is een natuurlijke vezel, gemaakt van cellulose uit hout, stro en katoenresten. Deze vezel wordt behandeld met natriumhydroxide en vermengd met koolstofdisulfide. Viscose is dus een half-synthetische stof. Het is een glad en glanzend materiaal dat uitermate geschikt is voor modestoffen. We noemen het niet voor niets ‘kunstzijde’. Bij BO’VIE vindt u een aanbod viscose sjaals dat altijd aangepast is aan de laatste trends.     

De voordelen van viscose

Wilt u uw klanten betaalbare, trendy en comfortabele accessoires aanbieden, dan zit u goed met viscose sjaals. Ze zijn niet alleen prettig om te dragen, maar ook vochtabsorberend, hygiënisch, luchtig, licht en net zo comfortabel als katoen.

Onderhoudstips voor viscose

Verleen uw klanten maximale service en geef ze de volgende onderhoudstips mee voor viscose sjaals:

– wassen in een netje op max. 40°C
– liever niet centrifugeren
– gebruik een wasproduct voor fijne weefsels
– niet uitwringen, maar nat ophangen of tussen handdoeken leggen
– liever niet in de droogtrommel 
– strijken op matige temperatuur met stoom of een vochtige strijkdoek  

ZIJDE

Wilt u uw vrouwelijke clientèle overtuigen met stijlvolle, luxueuze accessoires? Kies dan voor de zijden sjaals van modemerk BO’VIE. Zijde spreekt tot de verbeelding van veel vrouwen. Dit natuurlijke materiaal is gemaakt van de cocon van de zijderups. Het is een glanzende stof die heerlijk zacht aanvoelt op de huid. Omdat zijde makkelijk te verven is, is het verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren.

Zijde zo lang mogelijk mooi houden

Zijden sjaals geven niet alleen cachet aan elk outfit, ze zijn ook heel comfortabel om te dragen. Zijde geeft koelte in de zomer en houdt u warm in de winter. Dit absorberende materiaal neemt vocht goed op en droogt ook weer snel. Adviseer uw klanten wel om rekening te houden met de volgende reinigingstips:

– bij voorkeur chemisch reinigen
– handwas in lauw water, zonder wrijven  
– gebruik een wasmiddel voor fijne weefsels
– niet uitwringen, maar liggend drogen tussen handdoeken
– sjaals halfvochtig strijken met een strijkdoek
– strijken zonder stoom

KATOEN

Comfortabel, licht, veelzijdig, makkelijk te onderhouden … Katoen is de ideale stof voor sjaals! Dat weet uw clientèle ook. Groothandel en modemerk BO’VIE heeft daarom een gevarieerd aanbod sjaals in een waaier aan kleuren. Welke stijl uw klanten ook hebben; een katoenen sjaal past bij elk outfit. Mag het iets feestelijker? Kies dan voor sjaals in ‘gemerceriseerd’ of glanzend katoen. Katoen is werkelijk van alle markten thuis!

Wat is katoen

Katoen is een natuurlijke grondstof die al duizenden jaren meegaat. Dit ‘witte goud’ is afkomstig uit de zaadjes van de katoenplant. Katoenen sjaals en ander textiel worden gemaakt uit het katoenhaar, terwijl er van de zaden van de plant olie en meel gemaakt wordt. De vezels die overblijven zijn dan weer ideaal voor de productie van papier en matrassen. Katoen heeft veel positieve eigenschappen. Het voelt aangenaam aan, werkt verkoelend, is sterk en makkelijk te onderhouden.

Makelijk schoon te houden

Katoenen sjaals zijn superstevig en kunnen wel tegen een stootje. De onderhoudsvriendelijkheid is een goed verkoopsargument naar uw klanten toe. Katoen is makkelijk te strijken en wassen; wit katoen kunt u zelfs wassen op 95°C. Bonte was mag gewassen worden op 60°C en fijne was op maximaal 40°C. Ook bij het strijken mag de temperatuur oplopen. Gebruik een stoomstrijkijzer op vochtig textiel.

ACRYL

Wilt u trendy en betaalbare sjaals inkopen voor uw clientèle? Met acryl sjaals zit u altijd goed. Onze gevarieerde collectie met trendy prints gaat mee met de mode en biedt een uitstekend draagcomfort. Acryl is een synthetische vezel die ideaal is voor gebruik bij modestoffen. Maar acryl heeft nog meer voordelen:

– prettig en licht om te dragen
– sterk en elastisch
– heerlijk warm en zacht
– snel droog 

Tips voor een optimaal onderhoud

Een ander voordeel van acryl sjaals is het makkelijke onderhoud. Uw klanten kunnen hun sjaal tot 40 graden wassen in de machine. Bij hogere temperaturen verliest de stof zijn elasticiteit. We adviseren wel om een wasnetje te gebruiken om de stof zo min mogelijk te belasten. Drogen gebeurt best liggend en strijken niet te warm.